Voorstelling van de FWCA vereniging: 

{JFBCLike href=https://www.facebook.com/fwca.belgique }

 

De Waalse federatie voor Booglagers (FWCA) heeft als missie het verenigen en opleiden van verantwoordelijke boogjagers.

De FWCA  verzamelt, vertegenwoordigt en informeert elke Belgische boogjager die het wenst, net als elke kandidaat die geïnteresseerd is in deze jachtvorm. Hiervoor organiseert ze onder andere informatiesessies en vormingen, en eveneens, op regelmatige basis, oefensessies en boogjachtuitstappen naar het buitenland.

Ze onderhoudt bevoorrechte contacten buiten onze landsgrenzen met verenigingen en federaties van boogjagers van andere landen. Ze neemt deel aan evenementen, opleidingen, oefensessies en elke ander vorm van informatieuitwisseling op gebied van boogjacht buiten onze landsgrenzen.

Op dit ogenblik onderhandelt, op elk mogelijk beleidsniveau, ze om een kader te ontwikkelen voor deze vorm van jacht in Wallonië. Ze onderhoudt eveneens contacten met andere verenigingen en federaties die een gelijkaardig doel nastreven in de jachtwereld.

De FWCA heeft erkende instructeurs ter beschikking om de internationaal erkende opleidingen van IBEP (IBEP – "International Bowhunting Education Program", onder auspiciën van de NBEF : www.nbef.org ) te geven.

De FWCA heeft er voor gekozen dit type opleiding naar voor te schuiven dat zijn doeltreffendheid bewezen heeft. Wij leggen de nadruk op de kwaliteit en de pedagogie om een boodschap door te geven. Wij gaan ervan uit date en goed opgeleide jager meer kans heeft op slagen, en zich beter aan diverse omstandigheden kan aanpassen.

Het opleidingsprogramma dat in België gegeven wordt is volledig en wordt eveneens aangevuld door de persoonlijke ervaring van iedere instructeur. Deze opleidingd is aangepast aan en er op gericht om te voldoen aan de Waalse vereisten en de jachtpraktijk en het toegestane jachtwild in Wallonië.

Dit programma heeft als doel de boogjacht te promoten door kandidaten op te leiden tot verantwoordelijke boogjagers, en vormt een waardevolle informatiebron  voor iedereen die deze jachtvorm wenst te beoefenen.

De vorming door de FWCA respecteert de filosofie van de IBEP en is volledig aangepast aan het land. Ze vormt een stevige en erkende basis, en wordt gegeven op een manier die aangepast is aan de omstandigheden en de situaties die voorkomen in het land waar we verantwoordelijke boogjagers wensen voor op te leiden. Uit respect voor het wild begint bij een degelijke opleiding.

Contactadres:

FWCA / Laurent Duvivier

President Fédération Wallonne des Chasseurs à l'Arc

Vice-President Belgian Bowhunting Federation
Rue de Tricointe 39
5530 Yvoir.
Belgique.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.